Abrikosas “Harcot”

20.00

Derėjimas: ankstyva veislė, vaisius subręsta liepos pabaigoje. Dera gausiai, savidulkis.

Vaisiai: vidutiniai arba dideli, siekia 40- 60 gramų, ovalūs, geltonos spalvos, padengti raudonais, ne ryškiai matomais skaistalais. Vaisius labai sultingas, šiek tiek aromatingas, saldus, prinokęs vaisius paprastai nenukrenta. Gerai atsiskiria nuo kauliuko.

Atsparumas: ši veislė atspari šalčiams, tačiau žiedpumpuriai vidutiniškai atlaiko pavasarines šalnas.

 

*Tai 3 metų vaismedis, augantis vazone, pilnai įsišaknyjęs.

*Medeliai kiekvienam klientui parduodami profesionaliai suformuoti ( Nebent užsakant klientas paprašo, jog medis būtų neformuotas)

Liko 98

Kategorija:
Aprašymas

Aprašymas

DIRVOŽEMIS

Abrikosus sodinkite puriame dirvožemyje. Jiems netinka rūgščios, pelkėtos, gryno smėlio ar labai sunkaus molio dirvos. Jei žemė nederlinga, kaskite didesnę duobę, apie 1 m pločio. Žemę pagerinkite pridėdami komposto bei gerai perpuvusio mėšlo.

PRIEŽIŪRA

Pirmaisiais ir antraisiais augimo metais medelį žiemai apriškite, kad apsaugotumėte nuo šalčių. Pirmą vasarą po pasodinimo laistykite gausiau, vėliau laistykite sausuoju laikotarpiu.

Purškite profilaktiškai nuo kenkėjų ir grybinių ligų: pavasarinį (prieš pumpurų brinkimą – kovo mėn., kai oro temperatūra 10°C) ir rudeninį (nukritus daugiau nei pusę lapų).

Pradėkite tręšti, kai augalai pradeda vegetuoti. Augalams palanki temperatūra 8-10 laipsnių, svarbu, kad būtų pasibaigusios naktį dažnos šalnos. Tada augalai prabunda ir pradeda vegetaciją.

Pirmajam tręšimui labai svarbu duoti fosforo, kad augalas suformuotų šaknis, pradėtų normalią vegetaciją. Sekantis etapas kai augalai intensyviai augina derlių. Tada jiems reikia kalio.  Rudenį mums vėl patartina imtis fosforo bei kalio, kad būtų sukaupta daugiau sausų medžiagų ir medelis geriau pasiruoštų žiemojimui. Jei rudenį naudosime kalį, tai bus naudinga, nes skatina sausų medžiagų pernešimą iš lapų į šaknis ir kamieną. Medelis tampa atsparesnis šalčiui.

Vaismedį anksti pavasarį genėkite, nes tai sumažina ligotumą, didina vaisius, gerina jų skonį.